Кога одиме многу или носиме долги потпетици, нашите нозе можат да болат. Може да биде навистина заморно, дури можат да бидат полни со плускавци.

За да го решите ова, користете ги овие ефективни начини:

Кокосово масло
Ова е едно од најздравите масла. Има антибактериски, антифунгални својства. Затоа, се препорачува нејзино консумирање.

Подгответе храна со ова масло бидејќи нема калории. Исто така, ќе помогне при плускавци и болки во стапалата. Само аплицирајте во тие области и ќе видите како ќе се подобри.

Сода
Направете бања со сода бикарбона. Ставете 2 лажици во вода и натопете ги стапалата околу 15 минути. Потоа, добро измијте ги и исушете ги нозете бидејќи бактериите се формираат на влага.

Чувар куќа
Аплицирајте чувар куќа, неколку дена и ќе видите како ќе исчезне. Чувар куќа куќа е инаку многу здрава за третман на цисти на јајниците, матката, итн.

error: Content is protected !!