Слабите и кршливи нокти се вообичаен проблем, но со овие неколку едноставни совети ќе им помогнете да останат здрави и цврсти.

Јајца, маслиново масло и сок од лимон се се што ви треба. Мешавина од белки од јајца, маслиново масло и сок од лимон може да направи чуда за кршливи и кревки нокти.

Потопете ги ноктите во оваа смеса околу 15 минути секој ден. Белките од јајца и сокот од лимон ќе ги зајакнат ноктите, а маслиновото масло е одличен природен навлажнувач.

Резултатите треба да ги забележите за неколку недели.

error: Content is protected !!