Мал број на возачи, знаат за овој улов.

Денес, сите автомобили имаат безжични или далечински клучеви што отклучуваат, заклучуваат, отвораат багажникот и го палат моторот, но постои уште една клучна функција за која малку возачи знаат – тоа е автоматско подигање и спуштање на прозорците.

Ова работи со притискање на копчето за отклучување на автомобилот на копчето, ослободување, потоа повторно притискање и држење за некое време. Овој потег ќе овозможи автоматско спуштање и подигнување на прозорците.

Иако овој трик ќе го најдете во упатствата што доаѓаат со автомобилот, малку луѓе го читаат, па малку луѓе знаат за овој трик. Тоа, сепак, не работи на сите автомобили

error: Content is protected !!