Оваа неверојатна старица е хирург веќе 67 години и иако веќе извршила повеќе од 10.000 операции, таа нема намера да застане!

Ала Илииничка Левушкина е 90-годишен хирург во градската болница Рјазан во близина на Москва и сè уште извршува 4 операции секој ден.

Оваа неверојатна старица е хирург веќе 67 години и иако веќе извршила повеќе од 10.000 операции, нема намера да забави.

„Да се ​​биде лекар не е само професија, туку и начин на живот“, рече Ала.

„Да се ​​биде лекар не е само професија, туку и начин на живот“, изјави Лајт пред ФМ кога некој ја праша дали планира да се пензионира. „Ако престанам да работам, кој ќе ги извршуваше операциите? Не најдов никаква тајна за долговечноста, само јадам сè, многу се смеам и плачам многу. „

„Јас правам сè. Немам што да правам во пензија. Доктор – тоа не е само професија, тоа е начин на живот. Зошто инаку би живеел хирург ако не работи? „Рече Метро.

Овој хирург продолжува да извршува стотици операции годишно и покрај тоа што наполни 89 години.
Ала е немажена и живее во стан и се грижи за нејзиниот внук со попреченост и нејзините осум мачки. Таа извршува операции од 1950 година – која има 67 години искуство – и немала жртви. И спроведувањето на над 10.000 процедури не се забави ни најмалку.

Просечен Русин се пензионира во средината на

1950-тите – но не и Ала, кој стана најстариот хирург во светот. Таа додаде: „Работам затоа што ми е интересно, и исто така затоа што сакам да победувам. Сакам да им помагам на луѓето да постигнат ремисија Има луѓе што ги спасив пред многу години, кога никој друг не сакаше да им направи операција. И го сторив тоа, и тие се уште се живи и пораснаа деца “.

error: Content is protected !!