Кога момчето се вратило дома, тој целосно ја изненадил својата мајка со своето однесување…

Не е редок случај често да има несогласувања помеѓу свекрвата и снаата, меѓутоа, се чини дека едната страна понекогаш може малку да претера во овие несогласувања.

Пример за ова е исповедта на мајка која го оставила својот шестгодишен син кај родителите на нејзиниот сопруг неколку дена. Кога момчето се вратило дома, тој целосно ја изненадил својата мајка со своето однесување.

Мојот син има само шест години и тој помина четири дена со своите баби и дедовци во селото, бидејќи тие инсистираа тој да остане со нив некое време, бидејќи тие многу го сакаат внукот и го гледаат лошо.

Ајде, јас и мојот сопруг дозволивме да биде, сепак тој е нивен внук. Поминаа тие четири дена и кога дојде, влезе на врата, јас бев среќна што отидов и го прегрнав, а тој само отиде во неговата соба и не рече ништо, а јас го сметам детето како дете, тој сакаше неговите играчки и отиде да игра ..

Кога беше време за вечера, го повикав да јаде, а тој ми рече: „Не сакам да доаѓам кај тебе, не си ти мајка ми“. Отпрвин не верував што рече, но тој е дете, тој дури и не знае што значи тоа и го прашувам кој му го кажа тоа, а тој вели дека неговите баби и дедовци го кажале тоа затоа што го однесов нивниот син во град, а јас не се согласив да живееме во село заедно со нив!

Дали вие ме осудувате мене или моите свекор и свекрва?

error: Content is protected !!