Во последниве години, таа учествуваше во реални шоуа. Нејзиниот последен сопруг почина пред две години.

Една од најпопуларните фолк-пејачки, Лепа Лукиќ, ја започна својата кариера уште во 1965 година.

Досега, Лепа објави десетици албуми и многу хитови, меѓу кои се „Моето срце е виолина“ и „Од изворот на два патека“.

На почетокот на својата кариера, Лепа се истакнуваше не само со својот глас, туку и со својата физичка убавина, а долго време градеше кариера без скандали. Во седумдесеттите години нејзин главен ривал беше пејачката Силвана Арменулиќ, која загина во сообраќајна несреќа во 1976 година.

Многу мажи сакаа убава жена и таа се омажи три пати. Последниот сопруг Милан Милановиќ почина во 2019 година во Канада, а оттогаш Лепа живее во нејзиниот стан во Белград со мачка, бидејќи нема деца. Покрај тоа, таа сè уште ја чува куклата Милица, која ја доби во реалното шоу „Големиот брат“.

Во последниве години, Лепа е учесник во разни реални шоуа, а медиумите постојано пишуваат за нејзиниот порок, од кој не се откажува, а тоа е коцкање. Лепа наводно потрошила 90.000 динари во државна помош во казино.

error: Content is protected !!