Таа беше русокоса, дебела и безлична, а тој црн, висок и исклучително убав човек

Додека живеам, никогаш нема да престанам да се прашувам зошто убавите и згодни мажи секогаш завршуваат покрај грди жени?

Првпат видов таков пар пред многу години додека лежев во болница, поради рутинска операција. Таа со кратка руса коса, бела и пегава, со искривени заби – таа беше моја цимерка во болницата.

Не можам да кажам дека беше интересна, дури ни пријатна. Но, кога нејзиниот сопруг дојде во посета, бев шокирана. Црн, висок и исклучително убав маж се оженил со оваа безлична жена.

Додека стоеја пред мене, таа нешто му викаше додека тој вљубена гледаше во неа. По повеќегодишен контакт, дознав дека го оставила: се омажила за богат човек кој и симнувал sвезди од небото.

Наспроти оваа приказна е приказната за мојата згодна пријателка Ана. Таа е висока, витка, природна бринета, над триесет години. Нема маж до неа. Иако е многу интересна, комуникативна и образована, не може да најде момче. Таа живее сама. Само оние кои бараат авантура и приоѓаат, ништо сериозно.

Сега објаснете ми: зошто несимпатичните девојки секогаш удираат точно на целта, додека убавиците се дружат на крајот?

Можеби се‘ е до мажите? Можеби тие не сакаат да се оженат со убавица поради љубомора, комплекси? Дали веруваат дека безлична жена никогаш нема да ги изневери и да ги остави за друг маж?

Извор: stil.kurir.rs

error: Content is protected !!