Цезар, Ханибал и Колумбо исто така го користеле како и нивните војски. За зајакнување пред и за опоравување по војната

Природниот јаболков оцет отсекогаш се користел како народен лек. Познато е дека старите Римјани ја прочистувале водата за пиење мешајќи ја и пиејќи ја со јаболков оцет. Цезар, Ханибал и Колумбо исто така го користеле како и нивните војски. За зајакнување пред и за опоравување по војната.

„Вирусите и бактериите никогаш не можат да растат во човечкото тело во кисела средина. А нашата урина е природно кисела, поради што не можат да се развијат вируси и корона. Ако урината ни е кисела, нема да се разболиме“, тврди д-р Предраг Ненадиќ. .

Но, поради многу случаи, ја разредуваме урината, а кога ќе стане алкална, тогаш сме мамка и лепак за вируси и бактериски инфекции. Затоа предлагам јаболков оцет кој не дозволува таа pH вредност во урината да ни ги надмине тие 6,4.

Ако сакате да изгубите тежина, правило број еден е да ја поправите вашата исхрана. Можеме да лажеме и да веруваме во невозможното, но додека не се дупне лажицата нема слабеење.

„Цела кофа јаболков оцет на ден, или какви било додатоци, или не дај Боже какви било сомнителни таблети и пијалоци, нема да ви помогнат ако нема ограничувања за храна“, пишува д-р Ненадиќ во книгата „Јаболков оцет, чувар на вашето здравје“.

Овој експерт тврди дека клучно е, доколку сакаме да ослабеме, да престанеме да лажеме и веднаш да го промениме начинот на исхрана. Тој цврсто верува дека тежината може да се коригира само со урамнотежена исхрана и ограничени порции.

Според д-р Ненадиќ, телото треба да се насочи во насока на конзумирање на масни наслаги, се со цел да се создаде дополнителна енергија.

Па, јаболковиот оцет може многу да ви помогне, повеќе отколку што можете да замислите! Јаболковиот оцет ќе биде катализатор за сите промени во хемијата на телото и масните клетки, кои можат да доведат до промени во метаболизмот на мастите, а вашето тело ќе се ослободи од непотребниот баласт“, ​​тврди д-р Ненадиќ.

Дозирање на јаболков оцет:

За оние на кои јаболковиот оцет им е премногу кисел и не им се допаѓа стомакот, ја предлагам следнава комбинација:

  • 2 лажици јаболков оцет
  • 1 лажичка мед
  • сок до цедено јаболко (природно, без шеќер)
  • Ова ќе ги задоволи сите“, вели д-р Ненадиќ.

Покрај сок од јаболко, се препорачува и комбинација од јаболков оцет, мед и вода.

Оваа комбинација може да се пие наутро, пред кафе, веднаш по будењето.

Јаболков оцет се пие во текот на денот, доколку сакате да ослабете. Ако јадете многу месо, за да избегнете згрутчување на крвта, како последица на ковид, пијте јаболков оцет , кој ќе ни ја разреди крвта.

Јаболков оцет се пие и во јоден раствор на Лугол, со што се мие и дезинфицира нашата крв.

error: Content is protected !!