Бебето кое неодамна се роди собори неверојатен рекорд.

Иако Моли Гибсон е родена пред еден месец, таа можеше да се роди во кое било време во изминатите 27 години.

„Замрзната“ во 1991 година

Ембрионот од кој е родена беше замрзнат во 1992 година и остана во таа состојба до февруари, кога Тина (29) и Бен Гибсон (36) го посвоија нејзиниот ембрион. Тина ја роди Моли кон крајот на октомври, скоро 27 години откако ембрионот беше замрзнат.

Моли постави нов рекорд по раѓање за најстариот замрзнат ембрион што резултираше со раѓање. Последниот го држеше нејзината постара сестра Ема.

„Со Ема бевме пресреќни што добивме бебе. Исто е и со Моли. Малку е смешно – одиме повторно со нов светски рекорд “, изјави Тина Гибсон за Си-Ен-Ен.

И сестрата го сруши рекордот

Гибсон остана бремена со Ема и Моли со помош на Националниот центар за донирање ембриони, каде што се чуваат замрзнати ембриони кои не биле користени при ин витро оплодување.

Семејствата можат да усвојат неискористени ембриони. Моли и Ема се исто така генетски сестри, бидејќи ембрионите беа донирани и замрзнати заедно во 1992 година.

Ема, постарата ќерка на Гибсонс, е родена во ноември 2017 година и постави рекорд за најдолг замрзнат ембрион што резултираше со раѓање. Нејзиниот ембрион беше замрзнат 24 години.

error: Content is protected !!