Своето трогателно писмо ни го испрати нашата читателка Мирјана К, која како што вели сакала да го прочитаат сите жени.

Писмото на Мирјана го препишуваме во целост.

Тоа беа најлошите неколку месеци во мојот живот. По 20 години брак, мојот сопруг ме остави за помлада жена. Кога првпат ми кажа, не можев да верувам. Бев покрај себе со шок и болка. Не можев ни да замислам дека може да ме остави по се што поминавме заедно.

Секој ден се борев да не паднам во очај и депресија. Се чувствував отфрлено и несакано, а во исто време се прашував каде погрешив. Зарем не бев доволно добар за него?

По неколку недели и море од солзи, сфатив дека не е се до мене. Мојот сопруг донесе своја одлука и не ме вклучи во процесот. Иако бев лут на него, не можев да престанам да мислам на него и да се прашувам каде згрешив. Тогаш сфатив дека е најдобро да се опкружам со пријателите и семејството кои ме поддржуваат во се.

Решив да се консултирам и со психолог за да можам да ги изразам моите чувства и подобро да ја разберам ситуацијата. По неколку месеци почнав да се опоравувам. Сфатив дека животот продолжува и морам да продолжам со мојот живот.

Решив да се фокусирам на себе и на моите цели, а не на одлуките на другите луѓе. Сега сум благодарна што ја поминав оваа ситуација, бидејќи ме научи да се потпрам на себе и да се борам за мојата среќа.

Конечно најдов сила да се соочам со овој предизвик и да излезам како победник. Иако сопругот ме остави, сфатив дека заслужувам среќа и љубов. Повеќе не сум жена со која лесно може да се манипулира и искористува. Сега сум посилен и посамоуверен од кога било досега.

Би сакал да ме слушнат сите жени кои минуваат низ слично животно искушение. Запомнете добро, никогаш не дозволувајте некој да ви ја расипе среќата и никогаш не се чувствувајте помалку вредни поради вашата возраст. Вие заслужувате љубов и почит и никогаш не го заборавајте тоа.