Вирџинија Оливиа е вистинска инспирација. Тој е веројатно најстариот рибар во светот

Вирџинија започнала да работи на рибарскиот брод на нејзиниот татко на само осум години, во 1929 година. Откако израснала четири деца, таа се вратила на работа на вода со својот сопруг. Ловеле заедно на нивниот семеен брод наречен „Вирџинија“. Нејзиниот сопруг почина пред 15 години , па сега жената плове со својот 78-годишен син Макс.

Вирџинија работи три дена во неделата од мај до ноември во Атлантскиот Океан.
„Се восхитуваме на нејзината сила“

Која е нејзината работа? Искусна рибарка ја проверува големината на јастогот и им става токи на клештите. Ако јастогот се покаже како многу мал, таа го враќа назад во морето. Токму овој момент беше снимен на фотографијата, која стана вирална и го обиколи целиот Интернет, давајќи глобално признание. (Конечно, влијател кој не го заслужуваме)

„Така пораснав“, рече Вирџинија за „Глоуб“, додавајќи: „Тоа не е тешка работа за мене“. Можеби тоа би било за некој друг, но не и за мене.

Други рибари за „Глоуб“ велат дека чувствуваат големо воодушевување од упорната жена. Тие посочуваат дека оваа работа бара огромна сила и физичка подготвеност.

Не знам за тебе, но сакаме да бидеме како Вирџинија кога ќе остариме.

error: Content is protected !!