Шестчлено семејство живееше на мојата труба, а сега нè храни само пензијата на татко ми од околу 16.000 динари

Музичарот Бојан Крстиќ, повеќенаградуван трубач од Владичин Хан, признава дека е на работ на истребување, бидејќи немал ниту еден настап од почетокот на пандемијата на вирусот корона.

Сè што добив е сега ирелевантно. Ми велат „живееш во куќата како крал“… Па, моето семејство не може да јаде sидови, сега повеќе од една година немаме ниту еден динар приход – вели Бојан.

Како што рече, тропнал на многу врати и би сторил сè. Ситуацијата ќе се олесни барем малку со одлуката на Владата на Србија дека независните уметници чиј статус е утврден од репрезентативната асоцијација ќе добијат помош во форма на две минимални плати, во јули и август.

– Додека работев, никогаш не барав ништо од државата. Шестчлено семејство живееше на мојата труба и сега нè храни само пензијата на татко ми од околу 16.000 динари. Тој и неговата болна мајка, моите две деца и сопруга, живеат од тоа – рече Бојан за „Новости“.

error: Content is protected !!