Иако оваа акција е несвесна, открива многу за нивниот карактер и склоности, но и стравови, слабости.

Минималистички
Едната рака е на воланот, другата на менувачот.
Се обидувате да живеете што е можно поедноставно. Имате тенденција да имате неколку добри пријатели отколку да бидете опкружени со еден куп секакви луѓе. Тоа не значи дека сте здодевни – луѓето ве ценат, го почитуваат вашиот животен стил и дека не сте склони кон драматизација.

Логичар
Едната рака е на воланот нагоре, другата долу.
Вие сте многу разумен и рационален тип на маж. Вашето семејство ве цени многу заради способноста да донесувате правилни одлуки и затоа што може да се потпре на вас.

Склони сте на промени во расположението, но се трудите најдобро што можете да го контролирате.

Миротворец
Двете раце се во средината на воланот.
Не сакате конфликти и ќе сторите сè за да ги избегнете. Понекогаш знаете да го кренете гласот некому, но тоа се случува многу ретко.

Вие не толерирате непријателство меѓу луѓето и имате тенденција да наоѓате начини да ги помирите двете конфликтни страни, односно да решите проблем.

Перфекционист
Рацете се наоѓаат на горната половина од воланот.
Вие го држите воланот како што ве учеа во автошкола затоа што чувствувате дека треба да ги почитувате правилата и да сторите сé што е на вистински начин. Тоа е всушност вашето животно мото благодарение на што сте успешни во животот. Многу луѓе околу вас сакаат да бидат како вас – вие сте нивниот пример.

Паника
Рацете се наоѓаат на горната половина на воланот, многу блиску еден до друг.
Честопати се борите со вознемиреност и имате тенденција да проверите два, три пати повеќе од она што веќе сте го направиле за да бидете сигурни дека сè е во ред. Луѓето блиски до вас постојано се обидуваат да ве смират и да ве опуштат. Тие го прават ова затоа што знаат дека сте прекрасна личност која се крие зад нивната школка.

Авантурист
Едната рака е во средината на воланот.
Вие сте вистински пример за човек склон кон авантури. Секоја активност што ќе го зголеми вашиот адреналин ќе ве привлече. Пријателите и семејството честопати не се воодушевени од вашиот животен стил, но тие ве почитуваат вас и вашите избори.

Лидер
Двете раце се наоѓаат на долната половина од воланот, распоредени еден со друг, со прстите свртени кон возачот.
Може да се каже дека сте роден лидер и дека преземате одговорност без никакви проблеми. Самоуверени сте и луѓето ве почитуваат како ментор, тие ви веруваат. На работа често ве фалат за лидерски способности.

Одлично момче
Едната рака е на врвот на воланот, а другата е лежерно потпрена настрана.
Вие сте олицетворение на мирен и пријатен човек кој останува смирен во скоро секоја ситуација. За вас, секој ден е празник и не сакате да менувате скоро ништо во вашиот живот. Пријателите и семејството сакаат да поминуваат време во ваше друштво, особено кога треба вистински да се релаксираат.

Булдожер
Едната рака е на воланот, другата на свирката.

error: Content is protected !!