Кристина Озтурк (23) е Русинка која е омажена за турскиот милионер Галип Озтурк (56). Галип е сопственик на хотел во приморскиот град Батуми во Грузија, а во моментот двајцата имаат 20 деца, од кои само едно Кристина роди природно. Останатите деца ги добиле со сурогат-мајка, а Кристина вели дека се надева дека ќе има уште неколку десетици деца, исто така со помош на сурогат мајки.

Неодамна, Кристина стигна до сите светски медиуми бидејќи плати 168.000 евра за сурогат мајки за една година, сè со цел да ја постигне својата цел – 105 бебиња што таа сака да ги има.

Галип е турски милионер кој веќе има 9 деца. Во интервју за Форбс минатата година, тој рече: “Имам девет деца, сите живеат и работат во Турција. Тие се од 12 до 34 години, но сите работат, дури и најмладиот, тој продава зеленчук и јајца. Со текот на времето, јас ги запознавам децата со мојата деловна активност “, рече тој.

Кристина, по потекло Русинка од Москва, истакнува дека сите потенцијални сурогат мајки поминуваат низ советување и дека сè е правно целосно чисто пред сурогат мајката да остане бремена со деца кои генетски потекнуваат од Кристина и Галип.

Инаку, Кристина го запозна Галип кога, како млада самохрана мајка, реши да патува во „Лас Вегас на Црното Море“, како што го нарекуваат Батуми. Таму го запозна Галип и тоа беше, вели таа, љубов на прв поглед. „Тој е мојот ментор, водич и принц – сè во едно“, тврди таа, а Галип ги потврдува своите зборови.

Кристина има 16 дадилки, а секоја од нив има месечна плата од 500 долари. Нивниот распоред, вели таа, е таков што работат четири дена, а потоа имаат пауза од два дена. Тие живеат во нивната куќа и имаат своја кујна.

– Трошоците во толку големо семејство се огромни. Секоја недела трошиме 20 најголеми пакувања пелени и 53 пакувања детска храна. Ние трошиме околу 6.000 УСД секоја недела на најважни работи за деца. Некогаш малку повеќе, понекогаш малку помалку. Иако имаме толку многу деца, секое дете има своја облека, тие не делат ништо, освен понекогаш за фотографирање.

Децата се со следниот редослед: Мустафа (14 месеци), Маријам (13 месеци), Ајрин (13) месеци), Алиса (13 месеци), Хасан (една година), Џуди (1), Харпер (11 месеци), Тереза ​​(11 месеци), Хусеин (11 месеци), Ана (10 месеци), Изабела (10 месеци), Исмаил (9 месеци), Мехмед (9 месеци), Ахмед (9 месеци), Али (8 месеци), Кристина (8 месеци), Сара (7 месеци), Локман (7 месеци), Галип (6 месеци) и Оливија (4 месеци)

Живеат во вила, а една соба е наменета за две или најмногу три деца.

– Тие сè уште се мали, кога ќе пораснат малку, секој ќе добие своја соба. Засега живееме во куќа на три спрата и планираме или да ја надградиме или да купиме поголема. Во моментов има доволно простор за секого – вели Кристина.

Таа исто така вели дека дава сè од себе да се посвети на секое дете, што не е лесно кога има 20.

– Се обидувам, но моето омилено дете е мојот сопруг – вели Кристина.

извор:zena.blic.rs

error: Content is protected !!