Таа опиша како се чувствувала кога нејзината ќерка и раскажала како поминала време со нејзиниот соученик.

Анонимна жена ја сподели својата исповед на страница каде што луѓето споделуваат искуства и бараат совети на дневна основа. Имено, таа опиша како се чувствува кога нејзината ќерка и раскажа како го поминува времето со својата пријателка од одделот.

– Неодамна, моето 12-годишно момче отиде по училиште директно кај девојка од класот, за да и помогне при математички задачи. Ја познавам нејзината мајка и ја имам на Фејсбук. Во основа, ќерката се врати дома, остана таму 3 и пол часа и штом влезе во куќата, седна на масата: „Мамо, многу сум гладна, стомакот ме боли од глад.

„Ја прашав дали палачинките што ги правеше тетка Вера се добри, затоа што таа стави фотографија на нејзината приказна на Фејсбук“, напишала жената, а потоа раскажала како се чувствувала кога ќерка и рекла што навистина се случило:

– Моето мало девојче вели: „Мирисаа убаво, тетка Вера ме замоли да чекам во собата додека нејзината ќерка јаде“. Солзи се насолзија во моите очи. На фотографијата имаше најмалку 30 палачинки, од кои тие се тројца дома. Ако таа дала барем едно на дете, кое исто како неа, поминало гладно после 6 часа часови, или ако понудела барем парче леб и путер, моето дете не е пребирливо. Со баба ми, мајка ми и мене, сè беше споделено, дури и да бевме десет. Кои времиња дошле за плачење – го објави овој разорувачки факт.

Како го коментирате потегот на оваа жена која остави туѓо дете да гладува? Дали, можеби сте биле сведоци на слична ситуација?

error: Content is protected !!