Зборовите имаат голема моќ, верува отец Тадеј, кој почина во 2003 година, додека рече дека оваа молитва ги протерува лошите мисли.

Моќта на позитивните мисли е голема и тоа е докажано неколку пати, а за да имаме позитивни мисли треба да ги избркаме негативните од себе. Отец Тадеј верувал дека оваа молитва го прави токму тоа – ги растера лошите и лошите мисли:

„ Суверен Господи, Боже мој , во чии раце е мојата судбина, заштити ме според твојата милост и не дозволувај да загинам со моите беззаконија, ниту да ја следам волјата на телото, која сладострасно војува против духот. Јас сум твој создавањето не презирај го делото на твоите раце, не се смилувај од мене и не се понижувај.

Слаб сум, не презирај ме , Господи, зашто прибегнав кон Тебе, Боже мој заштитник: исцели ми ја душата, зашто згрешив пред Тебе, спаси ме за Твојата милост, зашто Ти бев верен од мојата младост ; нека се засрамат оние кои сакаат да ме оддалечат од Тебе со нечисти дела, грди мисли, бескорисни спомени ; отстрани од мене секаква нечистотија, секакво зло, зашто Ти си единствениот бесмртен, неспоредливо моќен во сè и на секого му даваш сила да се бори против ѓаволот и неговите војски.

Зашто Тебе Ти припаѓа сета слава, чест и поклонение, на Отецот и Синот и Светиот Дух, сега и секогаш и во вечни векови. Амин“.