Овен


Тие се отворени, самоуверени и прилично импулсивни, што значи дека ја сакаат иницијативата. За Овенот се знае дека не сака да мирува, затоа тие се најзаинтересирани за секторот политика, градежништво или образование.

Бик


Секогаш можете да се потпрете на нив, тие се искрени и практични. Добро им лежи работа во тим и страсно пристапуваат кон работата во која треба да работат со многу луѓе. Тие можат да се пронајдат во финансии, внатрешен дизајн, медицински работни места, инженеринг, маркетинг или односи со јавноста.

Близнаци


Припадниците на овој хороскопски знак бараат професија која ќе ги задржи мотивираните. Ним ниту два работни дена не треба да им бидат исти, така што чистата монотонија може да биде причина што тие се незадоволни од своите професии. Во истражувањето, повеќето Близнаци изјавиле дека работеле во секторот уметност, дизајн, архитектура, продажба и медицина.

Рак


Тие се нежни, имагинативни и заштитнички настроени. Тие сакаат да ги заштитат оние за кои најмногу се грижат. Тие сакаат да готват и одржуваат силни односи со луѓето, без разлика дали професионално или приватно. Тие се многу напорни и добро функционираат во областа на законот, психологијата, образованието или медицината. Тие главно работат во политика, рекламирање, високо образование, транспорт и војска.

Лав


Никој нема потреба за моќ и титула на лидер како Лавовите. Тие се сигурни, оптимистички, харизматични и забавни. Лесно освојуваат со шарм. Политика, уметност, дизајн, архитектура, инженеринг, забава и образование – одлично им лежат.

Девица


Методичките и вредни Девици се познати како одлични работници. Тие имаат око за детали и ќе проверат само за секоја мала работа и сами ан себе ќе си бидат најдобриот шеф. Тие сакаат работни места за кои е потребна точност, истражување и перфекционизам. За нив тоа е совршена работа на филмска монтажа, пишување, продажба или подготвување храна.

Вага


Тие се многу друштвени, затоа треба да комуницираат со луѓето за да имаат успешна кариера. Поради тоа, им одговара позиција каде што нема да работат сами, туку со партнер. Тие се многу кооперативни и Терезии се пронашле во политика, социјална работа или спроведување на законот.

Скорпија


Аналитичка, интуитивна и имагинативна Скорпија се привлекува кон сè што е мистериозно или ненормално. Тие добро се снаоѓаат во политички, но и во детективските води. Одлични истражувачи се во потрага по вистината, но учесниците во анкетата главно се ангажирани во правни услуги, инженеринг, наука и образование.

Стрелец


Тие ја сакаат духовноста и етиката и се карактеризираат со голема позитивност. Тие се љубители на патувања и ќе бидат задоволни со работа што им дава доволно слобода да ги кажат своите „вистини“. Филмска монтажа, пишувањето, маркетингот и односите со јавноста се идеални интереси за слободоумните Стрелци.

Јарец


Јареците живеат на Земјата, буквално и фигуративно, така што никогаш не ја губат ладната глава. Тие се упорни и многу одговорни. Тие се подеднакво добри газди и работници. Повеќето Јарци работат во областа на уметноста, дизајнот, архитектурата и подготовката на храна.

Водолија


Познати како неконвенционални луѓе пред своето време, тие често се истражувачи. Тие се независни, но исто така и длабоко поврзани со луѓето. Тие имаат природен подарок за разбирање на нови технологии, а тоа се одразува на нивните истражувачки умови. Нивната експертиза е астрономија, фотографија, авијација и компјутерски науки. Учесниците во анкетата беа ангажирани во продажба, работни места во војската, инженеринг, подготовка на храна и транспорт. Водолија припаѓа на променливите знаци, така што тие често ги менуваат работните места.

Риби


Риби е најчувствителниот знак на зодијакот, па затоа честопати сакаат да се претстават како маченици. Тие се многу емпатични и честопати ги ставаат туѓите потреби пред своите. Затоа тие се заинтересирани за здравствена и социјална работа.

Заклучок:

Иако Јареците не заработуваат толку колку што би сакале, покрај Рибите и Стрелците тие се многу задоволни од работата што ја работат. Ова не важи за Близнаци и Ракови, кои велат дека не ја работат работата од соништата. Скорпиите, Лавовите, Биковите и Раковите најмногу заработуваат, според истражувањето на порталот за вработување Careerbuilder,, спроведено на 8.700 работници низ целиот свет.

error: Content is protected !!