Задолжително најдете друго место за да ги ставите, но не под креветот.

Застапниците на фенг шуи веруваат дека сè носи со себе одредена енергија. Местото каде што ги ставате предметите исто така може да внесе позитивна или негативна атмосфера во домот.

Секоја работа има одредено место каде што треба да биде, а за некои тоа воопшто не е место во куќата.

Ако ги чувате овие работи под креветот, треба веднаш да ги промените. Некои предмети носат негативна енергија со себе, а тие влијаат на нас додека спиеме. Јасно е дека поминуваме многу време во кревет, па не сакаме лоши вибрации во негова близина.

Работи кои ќе бидат лоши спомени

Доколку ве поврзуваат со лоши работи, постојано ќе создаваат лоша енергија во вашиот дом.

Подароци и фотографии од поранешни партнери или пријатели

Овие работи постојано не тераат да размислуваме за минатото и за работите што треба да ги пребродиме. Значи, ако сакате да се ослободите од духовите од минатото, ослободете се од непотребните подароци.

Излитена, валкана облека и чевли

На многумина им е тешко да се збогуваат со старите работи, па затоа наоѓаат место каде што остануваат долго време. Ако се предомислите и не сакате да се ослободите од старите работи, чувајте ги на друго место, но не под креветот, бидејќи привлекуваат беда.

Сушени растенија

Околу креветот во кој спиете не смее да има исушени или изнемоштени цветови. Се верува дека привлекува лошо здравје.

Оштетени и скршени предмети

Ваквите работи привлекуваат лоша среќа. Немаат место под креветот, но воопшто не им е во куќата.

Стари, скршени технички уреди

Добро ни е позната ситуацијата во која наместо да го фрлиме расипаниот телефон, најмногу го штедиме, мислејќи дека некогаш во иднина ќе ни треба повторно, иако тоа никогаш не се случува. Ваквите уреди најчесто завршуваат во кутија, а онаа под креветот. Ваквите работи носат лоша енергија и лошо расположение.

error: Content is protected !!