Овој оцет се добива со ферментација на јаболка, богат е со пектини и е одличен за чистење на устата и грлото. Ги уништува бактериите, ги отстранува дамките од забите и го отстранува забниот камен.

Како да користите оцет за избелување на забите?

Истурете една лажица оцет во една голема чаша вода (2,5 дл) и промешајте. Секое утро, пред да ги четкате забите, протресете ја устата со раствор од оцет, а потоа измијте ја со четка за заби. Потоа измијте ги забите со паста за заби, како и обично.

Важни забелешки:

Внимавајте да не направите посилно решение од пропишаното бидејќи тоа може да ги оштети вашите заби. Промешајте ја преостанатата течност во чашата секој пат.

Извор: telegraf.rs

error: Content is protected !!