Бремена жена од Мали се породи во болница во Мароко и роди 5 девојчиња и 4 момчиња.

Халима Сисе (25) од Мали била изненадена кога докторот по ултразвучниот преглед и рекол дека ќе роди седум деца . Уште поголем шок следеше кога младата мајка се породи – роди 9 бебиња со царски рез.

Кога лекарите во март рекоа дека на Халима ќе и треба посебна грижа, со оглед на нејзината специфична бременост и дека ќе мора да биде под надзор на лекар специјалист, таа беше пренесена во Мароко. Таа таму се породи и роди 5 девојчиња и 4 момчиња.

Мама и бебињата засега се чувствуваат добро – рече министерката за здравство Малија, која е информирана за состојбата на младата мајка и нејзиното потомство од докторот кој патуваше во Мароко со Халим.
– Тие треба да се вратат во својата татковина за неколку недели.

Лекарите беа крајно загрижени за здравјето на г-ѓа Сиса и нејзините потомци. Имено, мал број бремени жени родиле девет бебиња одеднаш, а покрај тоа, шансите за преживување на бебето се генерално мали.

error: Content is protected !!