Кога виделе со што заминале на толку долго патување, странец на патот им дал полн резервоар и пиво! А еве што ќе се случеше ако ги победивме Англичаните.

Најголема атракција на ЕП во Германија се токму жителите на Врњиќ и нивните соседи Трстеничани, на кои им текнало да тргнат со автомобил Југо 55 од 2000 година.

Станува збор за Марко, Младен и Немања кои во саботата во раните утрински часови заминаа за Германија . Познатиот „југиќ“ им послужил да поминат дури 1.900 километри од Србија до Гелзенкирхен, каде што се упатиле.

Не успеаја светлата и петтата брзина

Не беше сè непречено пловењето до крајната дестинација , бидејќи светлата откажаа веднаш на почетокот на патувањето, а петтата брзина подоцна. Така југо 55 се претвори во југо 45, додека петтата брзина е врзана со јаже.

Најди начин. И навистина успеаја да ја создадат најлудата приказна на овој шампионат… Врњчани се гордеат со ова трио.

Дојдовме до идејата, нормално, во кафана!

– Дојдовме до идејата, нормално, во кафеана и тоа беше облог. Сакавме да ги бодриме нашите орли и во еден момент се сетивме дека го имаме овој дрес од 2000 година на кој ништо не е сменето, се е оригинално – вели едно од познатото трио.

Странец на патот ги почестил со полн резервоар и пиво

Младен, Немања и Марко попатно привлекле внимание, па ги запрел маж, им дал полн резервоар и пиво, кога ја виделе, со што се упатиле кон Германија. И стигнаа да бидат со „орлите“, и попат ги воодушевија сите.