По 7 дена врска со маж од Уганда, Кристина оставила се и се преселила кај него.

Кристина Савина (29) и Сем Џума (30) се едни од најпознатите мешани парови на социјалните мрежи – на TikTok ги следат близу милион луѓе. Иако се во многу среќна и стабилна врска, парот постојано се соочува со навреди и грди коментари , а сето тоа поради фактот што таа е бела, а тој црнец.

Иако долго време живееме во време кога расните разлики престанаа да постојат, предрасудите очигледно се уште се многу живи, а фактот дека Кристина, која има казахстанско потекло, е јасно бела, додека Сем е на другиот крај од спектарот. – има најцрна боја на кожата.

Иако е тешко да се слушаат критики и осудувања секој ден, овој пар реши да го претвори во забава – сега секој ден снима содржина за TikTok, всушност одговарајќи на навреди.

„Да беше полноќ маж, ќе беше овој човек“, „Тој е со тебе само за пари“, „Како го гледаш дури ноќе“, „Човекот е толку црн што не му го гледам лицето“, „Сигурно и зема многу пари“, „Вака велат дека љубовта е слепа“, „Вака изгледа самохрана мајка на реклама“, „Не знам што сака кај него, одговорот мора да биде во неговата долна облека“, „Третата нога, тоа е она што ја привлекува“, се само дел од грубите забелешки и шеги што ги добиваат од ден на ден.

Кристина истакнува дека ситуацијата не е премногу подобра ниту во реалниот живот – луѓето често мислат дека таа е негов адвокат или дека тој е нејзиниот туристички водич.

„Вработените во рестораните често се однесуваат со нас поинаку – како да ме ценат повеќе, ми поставуваат повеќе прашања и имаат контакт со мене со очи, додека тие или зјапаат во Сем или му упатуваат тајни погледи. Луѓето кои не навредуваат на интернет, мислам дека само сакаат внимание “Сигурно не се грижиме за тоа како другите луѓе се однесуваат кон нас и нашата врска. Сем и јас создадовме цврста основа која никој не може да ја уништи. Кога ќе го сретнете вистинскиот, ништо друго не е важно”, рекла убавата сина. дама со очи „NeedToKnow“.

Инаку, парот е вљубен веќе седум години, а интересно е што заедничкиот живот го започнале по само седум дена врска. Тоа беше екстремен потег, особено откако Кристина се пресели во Кампала, главниот град на Африка, каде што живеат и денес.

Се запознале во кафеана додека двајцата биле на одмор на Куба, таа со семејството, тој со пријателите. Тие велат дека тоа било љубов на прв поглед и поминале само седум дена заедно пред Кристина да замине со Сем во Кампала, неговиот роден град. Татко му е од Уганда, а мајка му од Судан, а има тројца браќа и три сестри.

“Многу се случија одеднаш. Бев нервозен затоа што го напуштав семејството и се преселив во сосема друга земја. Но, исто така бев возбуден бидејќи започнував ново поглавје во мојот живот со Сем, бидејќи од првиот момент го видов Во таа кафеана знаев дека тоа е љубов на прв поглед, а моето семејство не осудуваше дека љубовта нема боја -старец кој се преселил во Канада како девојче.

Двојката наскоро ќе се венча, а не планираат да ја напуштат Африка и сакаат да започнат училиште на нивно место. “Ќе останеме овде бидејќи тука го најдовме нашиот мир. Сè е лесно овде, а луѓето се љубезни. Кристина се третира како кралица каде и да оди. Се работи за тоа дека Африканците ги сакаат сите луѓе”, објасни Сем.