Ова веќе ја прелија чашата.

Животот во станбена зграда може да има свои предизвици, а справувањето со бучните соседи е дефинитивно еден од нив. Една жена неодамна го сподели своето искуство од соочување со својот сосед од горниот кат за гласните и континуирани интимни звуци кои доаѓаат од неговиот стан. Според неа, ситуацијата станала неподнослива, а таа се чувствувала принудена да направи нешто. Девојката објаснила дека во последните три месеци нејзиниот сосед испушта екстремно гласни и енергични интимни звуци, поради што таа и нејзиното семејство не можеле да ги игнорираат. Се обидела на различни начини да го реши проблемот, вклучително и нежно тропање на неговата врата, па дури и удирање со метла во таванот, но сите нејзини обиди биле неуспешни.

Во видеото што го објавила, таа опишала посебен инцидент што го имала со своето семејство на неделниот ручек, кога гласната активност од соседот го попречила оброкот. Таа се обидела да го пренесе како ТВ-шум , но на крајот нејзиното семејство си заминало поради нередот. Откако ја поднела вревата до доцна во ноќта, стигнала до својата точка на прекршување и решила да и прати порака на соседот. Таа во својата порака ја изразила непријатноста што таа и нејзиното семејство ја доживуваат поради постојаните интимни звуци и учтиво побарала тој да биде повнимателен во иднина.

На нејзино изненадување, сосетката одговорила со извинување, признавајќи го проблемот и ветила дека ќе биде повнимателна во иднина. Тој исто така се извини за непријатностите.

Реакција на јавноста

Таа признала дека се чувствува уште попонижено откако добила одговор од соседот, но онлајн заедницата ја сметала ситуацијата доста забавна. Коментарите изразија благодарност што не се во слична ситуација и споделија хумористични забелешки за целото искуство. Видеото наиде на различни реакции, а некои корисници изразија неверување во храброста на соседот, додека други сочувствуваа со непријатноста. Приказната, исто така, ги поттикна луѓето да ги споделат своите искуства со бучните соседи. Справувањето со бучен сосед секако може да биде предизвикувачко и непријатно искуство.

@rosieturnerdaily

#awkward #awkwardmoments #funny #funnystory #storytime #shortstory #stories #story #neighbors #neighbor #neighbours #uk #british #whatsapp #embarrassing #wtf #omg #lol #london #londonlife #funnyvideos #funnyvideo #dayinthelife #dayinmylife #🏳️‍🌈 #lgbt #couple #couples #help #crazy

♬ original sound – Rosie Turner