Готвам за мојот сопруг ручек од претходната вечер, ги диплам неговите алишта и внимавам куќата да биде чиста и да мириса убаво кога ќе се врати од работа. Ги служам сите негови потреби за да му го олеснам животот, изјави Есте

Ести Вилијамс (25) од Вирџинија, САД, поминува пет часа дневно во кујна и вели дека нејзината работа е да му го олесни животот на својот сопруг. Тој верува во традиционалните родови улоги и тврди дека мажот треба да биде тој што ќе го храни и штити неговото семејство, додека сопругата треба да ја преземе улогата на домаќинка.

И покрај фактот што таа и нејзиниот сопруг немаат деца, Есте не се согласува со фактот дека жените мора да бидат способни да прават сè и не сака да оди на работа и да готви и чиста после работа.

Нејзиниот сопруг Конор (23) работи како електричар, додека Ести останува дома за да ја одржува куќата чиста, а ручекот е зготвен. Тој вели дека секој ден троши и до пет часа подготвувајќи оброци.

– На сопругот му готвам ручек претходната вечер, му ги средувам алиштата за се да биде организирано и внимавам куќата да биде чиста и убаво да мириса кога ќе дојде дома.

Ги служам сите негови потреби за да му го олеснам животот. Дефинитивно не пораснав во традиционална средина. Моите родители се разведоа кога бев дете, а мајка ми врзуваше крај со крај. Знаев дека не сакам да бидам жена која работи по цел ден, а потоа мора да се врати дома да чистам. „Секогаш“ знаев дека сакам да бидам домаќинка и да имам партнер кој ја цени таа улога – изјави Есте.

Кога го запознала Конор, сфатила дека делат исти ставови и вредности.

– Кога се запознавме, студирав метеорологија, но набргу откако го напуштив факултетот. Не ни планирав да имам кариера бидејќи знаев дека сакам да останам дома и да се грижам за домот и мојот сопруг – додаде таа.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО ТУКА!