Видов некои точки, одеднаш ми стана мака и рацете и нозете почнаа да ми се трпнат.

Сите го правиме тоа, кога е жешко, најпрво посегнуваме по чаша ладна вода, а всушност не треба – зошто тоа е опасно по неговата кожа, го почувствува момче кое ја сподели својата приказна како предупредување.

Адам Шауб од Хјустон работел надвор на температура од 37 степени, па решил да се разлади со ладна вода.

“Студената вода е добра, како може да биде лоша? Па, дознав. Работев надвор на температура од 37 степени (не е добра идеја само по себе) кога мојата татко забележа дека сум црвен во лицето и дека треба да се одморам.. Веднаш зедов шише ладна вода и го испив. После тоа, татко ми ми предложи да одам до камионот за да се разладам. Го сторив тоа и испив уште ладна вода, по што почнав да се чувствувам чудно. Видов некои точки, одеднаш ми стана тешко и рацете и нозете почнаа да ми се тресат се чувствував како да повраќам, па ја отворив вратата и следното што го паметам паднав, татко ми беше над мене и го бришеше моето лице “.

За овој случај коментираше и д-р Сара arарвис, која објасни дека Адам се онесвестил затоа што пиел ладна вода премногу брзо, што ги стимулира нервите и доведува до проширување на крвните садови во синусите.

Таа истакна дека видела повеќе случаи на луѓе кои се разболуваат откако пиеле ладна вода, па затоа и не го препорачува тоа.

Сепак, некои лекари веруваат дека студената вода не е таа што доведува до губење на свеста во топлината, а исто така и топлотната исцрпеност и дехидрираност придонесуваат, па апелираат за доволен внес на течности во текот на денот.

error: Content is protected !!