Како гробарот успеа да му помогне на домаќинот да не внесува црна магија во неговата куќа.

После долго чекање во познато кафуле, Милан помисли дека го видел сето тоа. И тогаш друга обична венчавка промени сè. Гробарот кој ги копал раковите пристигнал за забава и го молел домаќинот веднаш да фрли една торта !

“Гостите влегоа во ходникот и седнаа, следени од невестата и младоженецот. Еден колега ми пријде и ми рече дека гробар пред ресторанот бара мноштво веселби. Не сакав да ги оптоварувам младенците, па Се упатив кон таткото на младоженецот. Реков “Што е со него, а човекот само збунето ги крева веѓите. Отидов со него на вратата, инстинктивно, ако ми требаше”, сведочеше келнерот.

Пред кафулето стоеше мал човек во стара облека, не како гостин на свадба. Според келнерот, очите му биле широки, го стискал другиот со едната тупаница. Тој му се извини неколку пати на домаќинот и откако таткото на младоженецот покажа нетрпеливост, слабиот гробар го започна објаснувањето. Прво рече дека копа ракови, па виде што виде.

“Следев жена овде, убава и негувана. Дојде носејќи торта на твое задоволство. Немаше да ти пречам ако претходно не ја видов на еден гроб , со истата торта”, гробар започнува тивко како што се шират учениците на таткото на младоженецот.

Кога мама заминува прерано: Трагичната исповед на една Белграѓанка ја раскина Србија како шлаканица!

Келнерот Милан, кој бил сведок на настанот, вели дека гробарот започнал „да голта кнедли“, а рацете му се треселе.

“Таа жена дојде на гробиштата негувана и со торта во рацете. Веднаш го привлече моето внимание. Отиде во гроб и ја стави тортата врз неа, потоа промрморе нешто, а потоа ја помести земјата од гробот над тортата три пати. Мислев дека жали за некој чиј роденден е денес, па му донесе торта на неговиот гроб. Но, таа не ја остави тортата таму, туку повторно ја зеде во рацете и излезе надвор од гробиштата. знаеше што е тоа. Човек чекаше во автомобилот. Влегов во мојот автомобил и ги следев, така стигнав овде “, му сведочеше гробарот на таткото на младоженецот.

Милан, келнерот кој го слушаше целиот разговор, вели дека домаќинот бил „сив во лице“, а сиромавиот гробар веќе треперел.

“Домаќин, извини, но таа жена ви закачи торта на гробот од радост и ви ја донесе. Двајцата знаеме што е тоа. Таа сака да ви ја затвори куќата, да ја исфрли”, рече гробар, нагло закрепнувајќи се.

Домаќинот се собрал и гробарот започнал да опишува како изгледала жената што ја донела тортата. По неколку зборови, домаќинот ја грабна главата, ужасно п*уеше и рече: „тие се наша кума и кум“.

Келнерот кој присуствувал на местото на настанот само вели дека таткото на младоженецот истрчал во ходникот, се фатил за раката на кумот, го повикал кумот и ги исфрлил наопаку.

Келнерот го замоли Милан да ја најде тортата и да ја фрли во тоалетот.

Кога се освести, истрча надвор да го најде тој гробар и да го покани на прославата. Но, гробарот веќе го немаше.

error: Content is protected !!