Стапалата се дел од телото што често го забораваме. Време е да се потсетиме на нашите нозе. Да, делот од нозете што често го забораваме, иако ни помага да се движиме.

Плускавци, пукнатини и сува кожа што се појавуваат кога ги занемаруваме нивните потреби може да изгледаат крајно непривлечно и болно. Значи, што можеме да направиме за нив?

Изненадувачки, пастата за заби всушност може да помогне при неколку проблеми со стапалата одеднаш. Може да стане вашиот последен чекор до совршенство. Како прво, пастата за заби може да биде добар пилинг за ладење, бидејќи содржи абразивни честички кои ги подобруваат перформансите.

Откако ќе ги отстраните сите мртви клетки на кожата со овој пилинг, и вашата кожа на нозете е мека како бебе, ќе бидете воодушевени. Единствено предупредување е: не користете паста за заби ако имате длабоки пукнатини или повреди – запомнете дека пастата за заби содржи ментол…

Пастата исто така ги избелува ноктите. Едноставно нанесете ја пастата и истријте со стара четка за заби. Друга голема придобивка е тоа што може да ви помогне да се ослободите од непријатните плускавци. Едноставно нанесете ја пастата на саканата област и оставете да отстои неколку часа. Потоа отстранете ја пастата со влажна крпа. Повторете ја постапката неколку пати на ден додека не исчезне.

error: Content is protected !!