Се верува дека ако го носите во паричникот или го ставите под покривката, привлекувате богатство и пари.

Старо верување за остварување на желба. Што се случува кога ставаме ловоров лист во паричникот – магичен ритуал за привлекување пари и изобилство.

Ловоровиот лист е зачин кој се користи со векови во кујната, но и во здравствената услуга како природен лек. Во фенг шуи и според народното верување, има магично својство – се верува дека може да привлече пари и да ги исполни желбите.

Според старите верувања, ловоров лист е еден вид талисман или амајлија, и се верувало дека ако го носите во паричникот или го ставите под вратата, ќе привлечете богатство и пари.

Исто така, постои верување дека осветлувањето на ловоров лист е средство за чистење на енергијата во домот, како и одредување дали има позитивна или негативна енергија во домот.

Друг стар ритуал е да напишете желба на ловоров лист. Се веруваше дека за време на нова или полна месечина, желба е напишана на ловоров лист, а потоа тој копач е фрлен во оган за да изгори. Неопходно е да се верува дека желбата може да се исполни.

Фенг шуи, стара кинеска техника за украсување на домот и привлекување позитивна енергија, исто така, може да се примени на паричникот. Се верува дека ако носите сметки, потрошени картички, стуткани пари и непотребни работи во нив, тогаш привлекувате лоша енергија и неповолна финансиска состојба, пишува Ловесенса.

Од друга страна, има и предмети кои е пожелно постојано да ги носите во паричникот, бидејќи се верува дека шират позитивна енергија и привлекуваат пари.

Сигурно сте виделе фенг шуи фигура на жаба како седи на монети и сте верувале дека привлекува пари, или можеби ги имате во вашата куќа. Се чува во домот најчесто на влезот или на бирото, и според фенг шуи правилата, можете да го ставите овој фенг шуи магнет за изобилство во вашиот паричник.

error: Content is protected !!