Иако денес постојат многу популарни платформи за запознавање, преку кои можеме да го филтрираме и она што го бараме кај можниот партнер, се чини дека во денешно време никогаш не било потешко да се најде сродна душа.

Затоа еден дечко на платформата Редит го постави прашањето каде може да најде нормална девојка, а ова прашање не би било спорно или интересно доколку не го дефинира поимот „нормално“ на следниот начин.

– Каде да барате нормална девојка (која не излегува во клубови, не пуши, не пие и е лојална) – беше прашањето, проследено со духовити и хумористични коментари.

Така, еден од коментаторите го советувал предметното момче да бара таква жена во адвентистичката црква, додека друг му рекол да проба во основно училиште, а третиот додал дека може да си ја проба среќата во бајките на браќата Грим.

Секако, имаше и такви кои не беа цинични и саркастични, па понудија некои логични решенија.

“Сфаќам дека сте на ист начин?” Така во библиотека, книжарница, некои волонтерски/активистички собири“, е еден пристоен коментар.

Другите не беа толку љубезни, бидејќи изгледа ништо не им беше јасно. Така, еден од учесниците во дискусијата отворено го изрази своето изненадување, поставувајќи кратко прашање: „Дали си нормален“?

Сè што е погрешно во ова прашање и отвора можност за дополнителна анализа е сумирано во еден коментар.

„Не пуши и не пиј, а зошто не излегуваш“, е најлогичното прашање во коментарите.

И навистина, ајде да ја разбереме потребата на една личност да не гледа друга личност која конзумира цигари или алкохол, но навистина не разбираме зошто би ги ставиле девојките во категоријата на ненормални.

Без разлика дали се работи за класичен машки примитивизам и потребата да се држи жената „под клуч“ на работа или можеби се работи за интровертна личност која сака да му го наметне својот животен стил на партнерката, сигурно е дека ниту една опција не е исправна.

На крајот, еден од коментарите беше оној кој сите го чекавме: „А што нудиш, момче“?

Што и да нуди, било да е авиони или камиони, едно е сигурно. Не постои таква „нормална“ девојка која мажот може да ја „заклучи“.