Кромидот се смета за еден од најефикасните зеленчуци кога станува збор за вашето здравје.

Кромидот нуди неверојатни здравствени придобивки уште од праисториското време!

Кромидот е полн со соединенија кои помагаат во борбата против болести и се исклучително богати со соединенија на сулфур и затоа плачеме кога ќе исечеме кромид.

Тие исто така содржат флавоноиди, кои помагаат да се заштити телото од оштетување на клетките.

Кромидот нуди неверојатни здравствени придобивки уште од праисториското време!

Оваа посебна употреба на кромид можеби ви звучи чудно, но е изненадувачки корисна.

Силниот мирис на кромид е доволно силен за да ви го отпушти носот.

Сè што треба да направите е да ја исечете главата на кромидот и да ја поставите на чинијата покрај креветот каде што спиете!

Мирисот ќе се прошири со вас, но ќе влезе и во грлото и носот, но кога ќе се разбудите наутро, ќе бидете изненадени што ви се одблокирале носните патишта!

error: Content is protected !!