Главната манастирска црква “Св.Ѓорѓи”која се наоѓа зад оваа порта, во кругот на резиденцијата на Г.Г. Стефан – работи само до 12 часот за празник и во недела( и во недела е реткост).

Си ја заклучуваат како да е колонијална продавница во сопственост на отецот, а не на граѓаните.

Портите се чуваат со обезбедување и камери иако црквата е на 200 метри од портата и подалеку од рајот на Стефан.

Нека им прости господ за ова што го прават, за граѓаните не знам

error: Content is protected !!