Доколку се зголеми фотографијата, нa неа јасно се видливи лицата на сите доктори кои ги изгубиле своите животи во борбата со коронавирусот.

На социјалните мрежи е многу популарена мозаик фотографијата составена од фотографии на доктори и медицински лица ширум светот кои го изгубиле животот во борба со коронавирусот.

Доколку се зголеми фотографијата, не неа јасно се видливи лицата на сите доктори и медицински лица.

Оваа фотографија на својот Твитер профил ја сподели директорот на Медицинскиот факултет УНАМ, најголемиот истражувачки универзитет во Мексико.

error: Content is protected !!