Нов мистериозен монолите се појави на врвот од планината во Калифорнија, само седум дена откако ист ваков монолит беше откриен во пустината во Јута.

Монолитот кој со својата појава ја разгope фантазијата на јавноста и ги поттикна теориите на заговор, освен во пустината во Јута беше пронајден и во Романија.

Локалните медиуми пренесуваат дека ова “сребрена градба” била забележана на врвот од планината Пајн, откако неколку локални планинари поминувале по тој пат и се фотографирале со монолитот.

error: Content is protected !!