Родителството е тешко, сите го знаеме тоа, но ретко ни кажуваат за убавина. Мајката е таму за да води и подучува, и таа мора да и ги каже овие лекции за животот на својата ќерка.

6 животни лекции што една ќерка треба да ги слушне од нејзината мајка:

1. Да се ​​биде физички привлечен е прекрасен начин да се привлече внимание . Да се ​​биде психолошки привлечен е единствениот начин да бидете привлечни во текот на животот.

Едуцирајте се, научете како да се справувате со токсичните мисли, работете на вашите несигурности и научете да бидете среќни кога сте сами.

2. Научете да кажувате „НЕ“ и да не објаснувате понатаму. Ако некој ја премине границата, тоа е проблем на таа личност. Најдобрата загуба во животот е губењето на погрешни луѓе во вашиот живот.

3. Не бидете забавни според туѓите стандарди.

Забавата не значи да се опиваш, постојано да излегуваш во градот или да останеш на сплав до раните утрински часови.

Вечер со добра книга, сликање, долга прошетка, успешен тренинг, готвење за драги луѓе, слушање музика може да биде забавна. Забавата е она што ве прави среќни, она што сте го откриле „работи за вас“.

4. Пред да стапите во брак со вашиот иден сопруг, разговарајте за плаќање сметки и заеми (вашиот и неговиот став за тоа), во што верувате од детството , дали сакате и колку деца, сексуалното искуство од порано, што очекувате од бракот , што очекувате од семејството, дали имате трауми од детството, планови за кариера, планови за образование…

5. Годините од 15 до 30 се златни години за вас. Тоа е период кога ќе се дружите и ќе ги изгубите. Правење грешки и нивно поправање. Ќе паднеш, ќе станеш, ќе станеш, ќе се заљубиш и наеднаш ќе се одљубиш, можеби и ќе измамиш некого… Можеби ќе се изгубиш себеси, но ќе станеш посилен и дефинитивно сето ова значи дека учиш лекција како да живееш.

6. Излечете се пред да имате деца за вашите деца да не мора да лечат затоа што вие сте нивни родител.