Денеска е обичај сите верници да се помолат и да ги изговорат зборовите на Богородица ќе му помогне на секој верник

Денеска се прославува чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица. По преданието припаѓа во редот на неракотворни икони или икони кои…