Мала куќа на село за да избега од стресот и бурниот начин на живот може да биде идеално решение за повеќето од нас

Нашиот народ отсекогаш сакале големи, трикатни куќи кои одговараат на неколку генерации. Меѓутоа, времињата се сменија, па денес родителите главно се оставени сами во тие големи куќи. Проблемот со големите куќи е пред се што бараат пари. Многумина ќе речат: „Куќата е јама без дно“ Моментот кога мислите дека сте ја средиле и завршиле, се „отворат“ нови работни места и барања за реновирање.

Заради тие огромни куќи во градовите, сите сме ги запоставиле нашите предци на село. Таму често има куќи кои не се вселиваат или поседуваме празни ниви во кои одиме еднаш годишно.

За максимално да уживате во парче земја на село, ви предлагаме да примените американски систем – живеење во мали куќички.

Овие куќи ги прават од контејнери за транспорт, но реално е дека можат да се направат и од цигли. Кога ќе ја ископате таа основа и ќе почнете да градите, важно е да имате на ум една работа: потребно е малку за да бидете среќни.

Не заборавајте да започнете повторно во големиот проект на куќа со неколку соби. Доволно е да имате викендица на село со една спална соба, дневна, кујна и бања.

Се друго е излишно.

Како пример ви ја претставуваме куќата на еден американски пар кој од контејнери го направи своето парче рај, сето тоа во желба да живее без хипотека, заеми и големи трошоци.

Погледнете како изгледа нивниот дом:

А приказната за нивниот живот и што ги натерало да го изградат овој мал дом, погледнете ја во видеото подолу:

error: Content is protected !!