Децата до три години честопати ќе ви кажат нешто неверојатно, нешто што во никој случај не треба да го знаат. Ова се спомени од претходниот живот …

Постојат факти кои сè уште не се целосно докажани и се однесуваат на тоа како самите деца избираат мајка и тато, т.е. семејството во кое ќе се роди. Во овој текст нема да зборуваме за научните докази дека душата избира кога и во кое семејство да се роди, но ние ќе ви ги раскажеме приказните на луѓето кои го реализирале тоа затоа што нивните деца тоа го признале себе си.

Неколку луѓе разговараа за мистериозни работи, минати животи на нивните деца. Најинтересно е што овие деца ја открија „вистината“ за нивниот минат живот веднаш штом научија да зборуваат.

Нивните приказни се толку неверојатни што ќе бидете воодушевени. Интересно е што овие деца зборуваа за минатиот живот во најраното детство, т.е. до седумгодишна возраст. Родителите им ги припишуваа овие приказни на нивната бујна, детска фантазија, но има неверојатни коинциденции кои не можат да се отпишат токму вака:Приказната за мајка која има тригодишно дете

„Подготвував вечера и за да го забавувам син ми додека храната беше готова, му дозволував да превртува преку семејниот албум. Имаше фотографии од роднини и пријатели многу години, дури и децении. Три минути подоцна, синот истрча и ми покажа слика Стојам со мајка ми, тоа беше околу една година пред да забременам.

“Мамо, те се сеќавам на овој фустан. Пред да се сликаш со баба, се вознемиривте затоа што доцнивте за автобусот”, рече тој.Го погледнав во зачуденост и го прашав: „Кој ти го кажа тоа? Зарем тато не ти кажа нешто?“”Не, тој не го знае тоа. Го видов и тогаш те одбрав да бидеш мајка ми”.

Потоа се сврте и отиде на другата страна. Јас не се опоравив од тој разговор долго време. Почнав да ги прашувам другите мајки во паркот за нивните искуства. Се прашував дали другите деца го велеле тоа. Се испостави дека ова им се случувало на другите. Децата честопати се присетуваа на приказна од минатото (15 или 20 години пред нивното раѓање) и честопати ги опишуваа животите на некој од роднините. Ова е едноставно неверојатно! “Пред некој ден седев со другарка близу неа и пиев кафе. Одеднаш влета нејзината ќерка, сите велејќи:

“Мамо, мамо, дедо ви праќа честитки и вели дека се моли за сите нас секој ден. Тој смешно црвена коса и навистина е многу стар!”

После тие зборови таа трчаше и се зачудивме кога се гледаме. Подоцна разговаравме со нејзината мајка која ни рече дека нејзиниот покоен дедо има црвена коса и дека си заминал од овој свет многу долго пред раѓањето на нејзината ќерка, мојата пријателка. Детето не можеше да ја види неговата слика и скоро никогаш не зборуваше за тоа.