Додека стотици одобруваа во коментарите и напишаа дека се почести на една таква хумана личност во тешки времиња, од друга страна, значителен број коментари укажуваа колку е тажно што такво нешто е воопшто неопходно.

Со порастот на цените на животните трошоци, храната, потребите, домовите, воопшто сето она што го оптоварува домашниот буџет, се зголемува и зголемувањето на сиромаштијата во општеството, а се повеќе луѓе тешко можат да си ги дозволат и најосновните работи како оброците. Токму поради ова, гестот на непознато лице за кратко време собра стотици позитивни реакции.

Пред неколку дена, објава на еден корисник во Фејсбук групата Zakaj volim Zagreb собра речиси две илјади позитивни реакции, лајкови и коментари. Член на групата објави фотографија на која се гледа пластична кеса со контејнер за храна која стои на метална клупа во автобуската станица на терминалот на главната станица.

Она што ги освои сите е натписот на чантата на која е оставена белешка со порака: „Вишок габлец, добра работа :)“ и во заграда белешка дека е ослич и блитва.

И додека стотици одобруваа во коментарите и напишаа секаква чест за една таква хумана личност во тешки времиња, од друга страна, значителен број коментари укажуваа колку е тажно што такво нешто е воопшто неопходно, т.е. самиот факт дека дел од граѓаните не можат да добијат оброк освен на овој начин .