Решив да се борам за нашиот брак

Се венчавме кога завршивме факултет. Односно, бевме уште многу млади и неискусни, но многу се сакавме. За жал, по раѓањето на децата и многу проблеми, нашата љубов почна да бледнее … Практично не комунициравме, не обрнувавме внимание еден на друг. Сето тоа доведе до тоа сопругот да најде љубовница.

Изгледаше дека се‘ води кон тоа, но штом дознав за изневерувањето на маж ми, се освестив… Не почувствував лутина или бес, бидејќи веќе не бевме блиски, дури и разговаравме за развод, неколку пати.

Но, во тој момент сфатив дека сум му многу љубоморна поради таа девојка и не сакав мојот сакан да биде со друга. Тоа предавство ми ги отвори очите. Сакав мојот сопруг да ми се врати. И решив да се борам за него.

Не разговарав со мојот сопруг за тоа дека знам дека има љубовница. Решив да се однесувам како во филмовите: Сменив фризура, гардероба, парфем…

Сопругот веднаш ја забележа промената, но не ѝ придаваше големо значење. Тогаш решив да преземам сериозни чекори.

Еден викенд му кажав на маж ми дека одам на некој настан и дека ќе се вратам доцна. Таа вечер отидов во кино со мојот пријател, потоа разговаравме во кафуле, а потоа се прошетав низ градот, се со цел да останам што подолго надвор.

Кога веќе беше доцна, решив да си одам дома. И тогаш прибегнав кон лукавството. Претходно тој ден купив машки парфем кој малку го испрскав на облеката. Лесно го размачкав карминот на усните и така влегов во куќата.

Мојот сопруг веднаш го почувствува непознатиот парфем и моето „добро“ расположение. Лицето му се смени, ме погледна љубоморно, но не рече ништо… Легна. Утрото на работа отиде порано од вообичаено, а вечерта беше многу лут и резервиран. Никогаш не сум го видела таков! И кога му кажав таа вечер дека ќе излезам повторно со другарка во кафуле, ми забрани да одам некаде.

Следниот ден почнав разговор за нас. Долго време разговараме за сите теми поврзани со нашиот брак и љубов. На крајот заклучивме дека и двајцата сакаме да го спасиме бракот.

На толку прилично едноставен начин успеав да го киднапирам мојот сопруг од љубовницата. Ќе дадам се‘ од себе за никогаш повеќе да не се сети на неа!