Ана Кирјанова е една од најпознатите руски психолози.

Нејзините дела се преведени на повеќе светски јазици, а често се занимава со машко-женските односи и главните причини за несреќните врски во кои се наоѓаат се повеќе парови.

Овој пат таа ги предупреди сите дами да внимаваат на овие јасни сигнали бидејќи тие се знак дека вашиот маж не ве сака како порано.

    • Не те сака ако не те прегрне спонтано, не зборува со тебе за ситници, не те повика да види како си…
    • Не те сака ако не можеш да сметаш на неговата помош.
    • Не му се допаѓате кога ве исмејува. Кога тој не те забележува тебе, твојот труд и труд. Кога ќе ви каже дека јадете многу или дека не може да ја јаде вашата храна.
  • Не му се допаѓате кога постојано се меша во тоа што го правите, вели дека зборувате глупости, дека не размислувате за себе, дека не сте доволно паметни…
  • Не те сака кога ќе ти каже: „Ти си крив“.
  • Не те сака затоа што секое „те сакам“ треба да го молиш од него.