Што и да сакам, нејзините деца се лути и таа ми вика да ги прашам децата. Кој и да ме спомне дека ги прашувам децата, нема ништо, јас го знам тоа. Да ги прашам децата, никогаш не би видел жени, вели Исмет

Исмет Имамовиќ, 73-годишен пензионер од Тарево во општина Кладањ во БиХ, бара партнерка. Исмет има висока германска пензија од околу 2 илјади евра и е задоволен од пензионерските денови во родниот град, но она што потешко го поднесува е осаменоста, па бара сродна душа. Благодарение на видеото на YouTube, приказната на Исмет го привлече вниманието на многумина.

Местото од каде што доаѓа не е големо, но и покрај тој факт, тој не може да најде жена во него. Проблемот на Исмет се најчесто потомците на неговиот избраник.

Ама и Исмет е пребирлив, не сакал КВАЧКА САМО ДА МУ СЕДИ ДОМА. Не би бил помлад, се плаши да не испадне, оти веќе еднаш изгорел. Затоа тој ги таргетира оние кои не се помлади од 55 до 60 години и постари. Сака и неговата избраничка да биде слободна, за, како што вели, да не ја носи на суд и да плаќа адвокати. Тој само бара сродна душа, со која би ги поделил пензионерските денови.

– Работев во Германија 37 години во рудник. Би сакал да најдам солидна жена, без кавга. Мојата сопруга почина пред три години, а бевме во брак околу 50 години – изјави Исмет.

Имамовиќ не се грижи за религија или нација. Нему му е важно жената да е добра, здрава и да слуша. Вели дека не би му пречеле ниту децата на избраникот.

– Не пијам и не пушам. Имам и деца и внуци, но за жал, внуците доаѓаат само кога ќе останат без пари – додава тој.

error: Content is protected !!