Тамара Грујиќ и Вук Џоковиќ им го разубавија животот на многу семејства низ цела Србија, а по долги години борба, посебна магија и среќа им донесе нивната ќерка Ленка, која е центар на светот за овие хумани луѓе.

Вук и Тамара се сретнаа и благодарение на еден телевизиски проект, на кој таа беше задолжена за кастинг, а тој работеше како менаџер за локација, тие брзо станаа пријатели и се в заљубија.

– Вук ја напушти таа продуцентска куќа, но сфативме дека сме одлични пријатели, како и дека одлично функционираме заедно, па наскоро започнавме да живееме заедно. Се венчавме по една и пол година забава на патување низ Шпанија, бидејќи не можевме да се договориме колку гости ќе бидат поканети на венчавката – рече Тамара во една прилика.

По неколку обиди да станат родители со ин витро оплодување, тие природно ја добија ќерката Ленка. Додека Тамара се собирала, бебето го најавило своето пристигнување, па од работа отишла директно во породилната болница.

Какви снимки на Марина Висковиќ пред огледало! Таа ја смени фризурата, па рече: „Бакни ме таму …“
– Вук и јас долго време сакавме да станеме родители, и откако започнавме да работиме на терен, имав предвид дека еден ден, Бог на здравјето, ќе бидам во друга состојба. Затоа, веднаш започнав да размислувам за тоа како ние, како тим, тогаш би функционирале. На крајот на секоја сезона однапред снимавме неколку претстави – рече Тамара.

– Оваа зима, Вук и јас видовме дека имаме доволно залихи да одиме на ин витро оплодување напролет, без никакво оптеретување од таа страна. Сметајќи дека ќе биде за неколку месеци, бевме целосно опуштени. Токму во тој период Бог нè погледна и јас природно останав во поинаква состојба – рече Тамара во тоа време.

Својата душичка ја носи на градилиштето, па малата Ленка е во кампер со нејзината мајка и не се одделува од неа дури и кога е на работа.

– Додека не прошета, ние навистина не чувствуваме таква промена во снимањето. Таа има свој ритам на спиење и хранење што го вклопувам во распоредот за снимање. Имаме „мото-дом“ на сетот, кој не се разликува по удобност од стан во Белград. Само што е уште повеќе во воздухот на теренот. Да ти кажам право, засега не гледам мана – рече Тамара во една прилика и додаде:

– Имаше проблеми на почетокот кога започнав да работам со сопругата, за да одговарам на нашите работни навики, но сега сме добро воспоставен и добро координиран тандем. Не само што тој и јас добро се познаваме, туку и целиот тим е скоро непроменет во својот состав со години. И за вакво осуммесечно бебе, мислам дека најважно е да се биде со родителите, каде и да се, па верувам дека тој ужива повеќе отколку да е во креветчето. Всушност, верувам дека сум привилегиран што можам да го однесам бебето на работа.

(Телеграф.рс)

error: Content is protected !!