Доцна во ноќта , вистинска бомба , како што ја нарекува „ ултраексклузивна ” пренесува новинарот Зоран Божиновски – Буревесник.
Ако може да се верува на неговите извори , СДСМ со своите 46 пратеници заедно со БЕСА , 12 пратеници на коалцијата на Алисајнса на Албанците и Алтернатива и 5 пратеници на ДУИ – би имале вкупно 63 пратеници , доволно за стабилна Влада .

Ви го пренесуваме целиот статус на Буревесник , со мали корекции , поради дел од имињата , како што тој често ги претставува во јавност : Пет пратеници од ДУИ му пристапиле на Заев и лично му дале поддршка да формира влада без ДУИ , без Али Ахмети , без Бујар Османи , Артан Груби , без цела лоповштина од оваа распад профитна група .

Му кажале на Заев дека ја има нивната безрезервна поддршка и нивните пет пратенички гласа за нова Влада . После нивната посета , почнале да цркаат Груби и Османи во медиуми , низ амбасади , да молат прием и нивен приклучок кон Заев , оти истовремено ги задесила и несреќата викана ПОКАНА ЗА АЛИ АХМЕТИ ЗА ХАГ

error: Content is protected !!