Баба од Бановина стана вистински хит на социјалните мрежи кога беше објавено видео во кое раскажува како ја посетил млад волонтер на Црвениот крст по земјотресот. Оттогаш, цела Хрватска го бара.

Имено, на Фејсбук страницата на иницијативата собрана околу идејата за помош на сограѓаните „Луѓе за луѓе“, беше објавено видео од постара баба, која живее сама, со порака: „Бараме убав , висок, невенчан, со мала брада волонтер на Црвениот крст. ви благодарам и ве сакаме! ”

Сепак, она што го насмеа целиот регион беа зборовите на бабата за еден млад човек чие име не можеше да го запомни.

– Млад човек, висок, сè уште не е оженет. Четири пати беше кај мене да види дали сум паднала, дали сум била во кревет и дали треба. Навистина, душа од човек. Исто така ме праша дали сакам да јадам пилешко – баба сака сè, таа е навикната да јаде сè. Нема јадења што не ми се допаѓаат и не ги јадам. „Јас донесов“, вели тој, „ пилешко за роденденот “, рече бабата со смеа.

error: Content is protected !!