Погледнете какви промени во сексуалниот живот пристигнуваат во четириесеттите

Кога ќе влеземе во четириесеттите, хормоналните промени се неизбежни.

Со промените во телото и расположението, се менува и сексуалниот живот.

Имате помала волја за водење љубов

Кога ќе зачекориме во четириесеттите години, хормоните полека почнуваат да се менуваат. А тоа може да доведе до тоа жените да имаат помала желба за секс. Може да се случи и на жените да им треба повеќе време за да бидат подготвени за секс, и да страдаат од сувост на вагината.

Овој притисок може да се намали со помош на лубрикант. Исто така, разговорот со партнерот ни помага повторно да почнеме да уживаме во сексот.Многу е потешко да се забремени

Колку е постара жената, толку повеќе се намалува квалитетот и квантитетот на јајце клетките, па е потешко да се забремени.

Почесто доживувате оргазам

Митот е дека жените во зрелоста не можат да доживеат оргазам. Имено, жената со години има повеќе искуство и самодоверба. Таа е поотворена и повеќе ужива во сексуалниот чин. Ова се причините поради кои жените во четириесеттите години доживуваат оргазам многу полесно од порано.

Мажот може подолго да го одложи оргазмот

Како и кај жените, нивото на хормоните се менува со возраста.

Ова води до фактот дека тој може подолго да го одложува оргазмот и поинтензивно да ужива во сексот. На тој начин ќе има повеќе време за партнерката, а со тоа и поголема веројатност за заеднички оргазам, пишува Стил .

Ќе најдете нови начини да се забавувате во кревет

Ако не ви оди како порано во кревет, ова е можност да внесете новина во вашиот секс. Пробувајќи нови работи, ќе имате повозбудливи нови искуства.

error: Content is protected !!