Според астролозите, пред нас е најпозитивниот астролошки транзит во 2023 година, кој ќе помогне секој знак од Зодијакот да напредува во наредната година, а особено на тројцата кои со години се мачат и чекаат да им се остварат соништата.

На 16 мај Јупитер влезе во делот од небото со кој владее Бик и ќе остане таму до 25 мај 2024 година. Оваа космичка комбинација последен пат се случи во 2011 и 2012 година, време кога сите знаци доживеаја среќа и изобилство – колективно и лично.

Јупитер е еквивалент на грчкиот бог Зевс. Познат како „богот на небото и громот“, Јупитер на крајот стана „крал на сите богови“. Во астрологијата, Јупитер е „космички проширувач“ и планета на „заштита, изобилство и високо образование“. Влијанието на Јупитер е забавно бидејќи неговата работа е да го зголемува сето она што го допира. И додека планетата е поврзана со оптимизмот и вродената радост на животот, сериозната страна на Јупитер лежи во потрагата по подлабоко значење.

Кон Јупитер треба да се свртите кога поминувате низ недостаток на вера затоа што ве инспирира да верувате во иднината и во сите нејзини можности. На колективно ниво, Јупитер ја претставува филозофијата, духовноста, мудроста, патувањето низ светот и знаењето. На лично ниво (во рамките на вашата карта за раѓање), Јупитер ги претставува вашите погледи на светот, духовните склоности и способноста да привлечете среќа и богатство.

Од сите хороскопски знаци, Бикот најмногу се поврзува со пари, финансии и материјални работи. Јупитер, кој е во овој знак, би можел да се претвори во финансиски пазар кој доживува позитивни промени во наредната година.

Особено во пролетта 2024 година, средбата на Јупитер со планетата Уран, која исто така е во Бик, на секои дванаесет години, може да се претвори во зголемување на платите, пазар на недвижности за купувачите и големи добивки. Во превод – ќе се најдете на вистинското место во вистинско време, а трите знаци кои ќе имаат посебна среќа до 25 мај 2024 година се: Бик, Лав и Водолија.