Стефани Хансон (41) се разведе од сопругот минатата година откако отиде на одмор во Грција и сфати дека воопшто не и недостига.

Хансон отпатувала во Кефалонија за да го прослави својот 40-ти роденден, а кога се вратила дома поднела барање за развод.

Шест месеци подоцна, Хансон запознала нов маж, Дејвид Болдвин и за британските медиуми изјавила дека е „посреќна од било кога“.

„Бев во најлошата состојба во мојот живот и ми падна дека се чувствувам лошо дома и дека морам да направам нешто околу тоа“, рече таа.

Додека се релаксирала покрај базен, разговарала со другарките, дошла до заклучок дека повеќе не го сака својот сопруг.

“Одлично се забавував со девојките и помислата да си одам дома кај мојот сопруг беше ужасна. Во хотелот за момент сфатив дека бев мизерна во бракот онолку долго колку што се сеќавам. Така кога добив назад во Англија завршив со него и знаев дека ја донесов вистинската одлука кога ја видов неговата реакција“.

Откако го запознала нејзиниот сегашен дечко Дејвид во јули и го запознала со своите четири деца, Хансон тврди дека „едвај чека да види што носи иднината“.

„Да не одев на тој одмор, сè уште ќе бев заглавена во брак со човек кој повеќе не го сакам, па не би можела да бидам посреќна што сум таму каде што сум“, заклучила таа.