Кучето припаѓа на италијанската раса Лагото Ромањоло, познато по острото сетило за мирис и вештината во пронаоѓање закопани работи, особено тартуфи.

Семејството посвоило куче по име Оли, кое при првата прошетка ископал 14 златници вредни дури 6.500 евра.

Оли со своето доаѓање донесе вистинско исполнување на едно семејство , не само емотивно што го носат домашните миленици, туку и материјално. Во домот донесе среќа што може да се изброи, ни помалку ни повеќе туку златници. Семејството не го крие ентузијазмот и го нарекуваат ловец на богатство.

Сопственикот Адам Кларк од Блекпул го одвел малиот Оли на првата прошетка и кучето ископало дури 15 златници чија вредност се проценува на неверојатна сума од 6.500 евра.

Кучето припаѓа на италијанската раса Лагото Ромањоло, позната по острото сетило за мирис и вештината во пронаоѓање закопани работи, особено тартуфи.

Адам ги однел златниците кај водечките трговци со злато во земјата, Chard’s Coin и Billion Dealer, кои ги процениле златниците на околу 7.200 долари.

Кутрето е навистина вистинско богатство, исто како што го опиша и самиот сопственик и едвај ја чека нивната следна прошетка – заклучуваат британските медиуми.

error: Content is protected !!