Многу познати личности ги користат своите профили и следбеници како извор на приход на социјалните мрежи. Познато е дека преку социјалните мрежи може да се заработи голема сума, па има и такви кои земаат пари исклучиво со објавување содржини на интернет.

Поранешната задруга, Далила Драгојевиќ била задоволна од големите пари што ги заработила неодамна од Тикток, па барала од своите следбеници во директен пренос на прилично дрзок начин да и испраќаат подароци, т.е. виртуелни пари.

Неа понекогаш ја снимаат на Тикток и по 20 часа дневно, а многу често се случува да ги навредува своите следбеници, велејќи им не само да ги гледаат нејзините преноси, туку и да и испраќаат подароци.

– Веќе не е тајна дека Далила од оваа социјална мрежа заработува големи суми, дури и до 15.000 евра неделно. Но, парите дефинитивно ѝ удриле глава откако стана популарна на Тикток. Тој се однесува многу грубо и дрско кон своите следбеници. Често ги навредува оние кои ја гледаат во живо и вели „да не бидеме глупави и да и праќаме гифови“.

Таа бара да бидеме поажурни и не ѝ е доволно што ги гледаме нејзините преноси, таа сака да заработува од нас и тоа на големо. Со ова таа покажа дека воопшто нема почит кон своите обожаватели и дека се грижи само за заработката и парите. Таа нè користи за да добие пари на најбрз можен начин – рече еден од разочараните следбеници на Далила на Тикток, додавајќи:

– Многумина забележаа дека Далила за да заработи што повеќе гифови, учествува во преноси во живо дури и со луѓе кои воопшто не ги познава и кои не им се обраќаат на истите целни групи на нивните профили, ниту пак имаат содржина слична на нејзиниот.

Единствено и е важно што имаат многу следбеници и се популарни, за да заработат уште неколку евра. Неодамна таа беше во живо со познат геј тиктокер за време на жестока расправија со инфлуенсер, па за време на преносот кој траеше речиси еден час, неколку пати ги замоли следбениците да и испратат подароци во вредност од одреден број парички. За малку не кажа ништо друго, само ги преврте очите и изгледаше збунето и слушаше што се зборува, иако тие теми воопшто не и беа блиски. Единствено и е важно да биде што е можно во живо на оваа платформа, за да заработи што повеќе пари од живо,

Да потсетиме, Тикток моментално е најголемиот извор на приходи за Далила, бидејќи нејзиниот Јутјуб во последно време навистина не цвета, па има многу помалку прегледи од порано. Со неделен приход од 15.000 евра, Далила не е на првото место на рекордерот за заработка на „Тикток“, туку на второто место.

error: Content is protected !!