И додека сите брзаат кон Белград и престижните населби како Дедиње и Бежаниска Коса, најпознатиот детски пулмолог д-р Бранимир Несторовиќ се гушка во родниот град Обреновац. Куќата на Бранимир Несторовиќ се простира на неколку стотици квадратни метри и се наоѓа во центарот на градот.

Екипата на емисијата „Папарацо лов“ еднаш го следеше доктор Несторовиќ и имаа можност да видат каде живее познатиот доктор, кој покрај стручност поседува и неверојатен шарм, па за кратко време стана миленик на српскиот народ.

Покрај величествената вила, Несторовиќ поседува и простран двор опкружен со висока ограда, со што го штити од љубопитните погледи. Сепак, она што тој и неговото семејство најмногу сакаат да уживаат е огромната тераса, која во летните месеци е полна со цвеќиња и нуди прекрасен поглед.

Докторот Несторовиќ живее во луксузна вила со ќерката, синот и сопругата со која е во брак повеќе од триесет години и која не сака да се експонира во јавноста.

„Мојата сопруга престана да излегува со мене. Таа вели дека повеќе нема да оди никаде со мене. Кога почнуваме, има многу луѓе, застануваме, има селфи…“, откри еднаш познатиот доктор.